Прекомерният прием на определени витамини може да доведе до безсъние. Руският

...
Прекомерният прием на определени витамини може да доведе до безсъние. Руският
Коментари Харесай

Гинко билоба, гуарана, аралия, елеутерокок, женшен - всичко това може да окаже негативно влияние върхус съня

Прекомерният банкет на избрани витамини може да докара до бодърствуване. Руският сомнолог доктор София Черкасова споделя, че това са вит. С., вит. В1 и вит. Д. Хората, приемащи хранителни добавки и витамини, би трябвало да помнят, че те могат да повлияят на качеството на съня. Затова постоянно е належащо да се обясни кога би трябвало да се одобряват. Сомнологът Черкасова съобщи, че горепосочените медикаменти могат да съдържат растителни съставни елементи, които имат подтикващ резултат върху нервната система. 

" Гинко билоба, гуарана, аралия, елеутерокок, женшен - всичко това може да окаже отрицателно въздействие върхус съня “, споделя доктор Черкасова. 

Тя обръща внимание на обстоятелството, че тези растения могат да участват в артикули, които се показват като медикаменти за поддържане на имунитета, битка с умората и поддържане на тонуса. Сомнологът показва и витамини, чийто банкет предизвиква нарушавания на съня. Този проблем, съгласно експерта, може да бъде породен от неконтролирана приложимост на витамин С или артикули с витамин В1. 

" Излишъкът от някои витамини може да бъде отровен. Например витамин D – в случай че се приема прекомерно въодушевено, може да аргументи освен бодърствуване, само че и нараснало кръвно налягане с главоболие “, предизвестява специалистът. 

При предозиране с вит. С се следи леко неразположение, изразяващо се в: главоболие; нарушаване на съня; краткотрайна прочувствена нестабилност; скокове на кръвното налягане и кожен обрив. В същото време признаците при децата не са прекомерно изразени, тъй че родителите може да не схванат, че те са приели прекалено много аскорбинова киселина. 

Излишъкът от вит. Д е доста рисков. При възрастни се демонстрира като гадене, повръщане, сърбеж по кожата, болежка в главата и очите, диария, нараснало уриниране, както и отсрочване на остатък от калций в меките тъкани, в черния дроб, бъбреците, белите дробове, сърцето и кръвоносните съдове. Последствията от предозиране на вит. Д при бременни дами и кърмачки са рискови. Те предизвикват деформации на плода и костни болести при новородените. 

Все отново консултирайте се със експерт за противопоказания и странични резултати и никога не се самолекувайте. При първи признаци на заболяване се консултирайте с доктор, написа actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР